اصول نگهداری سالمند در منزل شامل جنبه های مختلفی در نگهداری و مراقبت سالم و مفید از این قشر عظیم و آسیب پذیر در جامعه می باشد. این اصول در زمینه های مختلف فیزیکی، روانی، تغذیه، بهداشت و … مسائل و نکات مختلفی را در برمی گیرد. در این مقاله می خواهیم با آشنایی ابتدایی با سالمندان و مشکلات آنها، به بررسی این اصول در نگهداری سالم و مفید از سالمندان و سالخوردگان بپردازیم.

 

سالمندان

معمولاً “سالمندان” انسان هایی هستند که سن زمانی آنها از ۶۵ سال به بالا تعریف شده است ، همچنین این افراد در سنین ۶۵ تا ۷۴ سال در دسته بندی “سالمندان اولیه” و افراد بالای ۷۵ سال “سالمندان سالخورده ” تعریف می شوند.

در مورد این قشر در جامعه باید بدانید که افراد مسن اغلب توانایی احیا کننده (بهبودی) محدودی دارند و نسبت به بقیه افراد، سالمندان مستعد ابتلا به بیماری ، سندروم ، صدمات و بیماری های گوناگونی هستند. مطالعه پزشکی روند پیری را gerontology می نامند و مطالعه بیماری هایی که افراد سالخورده را تحت تأثیر قرار می دهد ، geriatrics نامیده می شود. همچنین باید گفت سالمندان با سایر مسائل اجتماعی مانند بازنشستگی ، تنهایی و سن گرایی روبرو هستند.

جالب است بدانید که ۸٫۳ درصد از جمعیت ایران در گروه سالمندان قرار دارند که اگر ایران را ۸۳ میلیون نفر در نظر بگیریم، ۸٫۳ درصد از آن می شود ۶٫۸۸۹ میلیون نفر که جمعیت بسیار قابل توجهی است.

 

مشکلات سالمندان

از آنجایی که مقاله ما در مورد اصول نگهداری سالمند می باشد، باید گفت یکی از اصول نگهداری سالمند در منزل درک مشکلاتی است که انسان ها وقتی به این قشر از جامعه وارد می شوند، با آن ها درگیر می شوند. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

فقر: در حالی که نرخ فقر سالمندان روند بهبود را برای دهه ها نشان می داد ، اما با ایجاد مشکلات اقتصادی در جهان به خصوص در ایران که وضعیت ناپایداری دارد، مشکلات بسیاری گریبانگیر سالمندان شده است. حتی افرادی که روی بازنشستگی خود برنامه ریزی کرده بودند ، خود را در معرض خطر فقر می بینند.

سوء استفاده و بدرفتاری نیز از دیگر مشکلات سالمندان است.

سن گرایی: سن گرایی غالبا در جامعه نسبت به افراد مسن بروز می کند. سن گرایی بدان معناست که ما غالب مشکلات، عقب ماندگی ها و ناموفقیت های خود را به گردن افرادی می اندازیم که مسن تر هستند. به عنوان مثال ممکن است جوانان در هنگام رانندگی افراد مسن را تحت سرزنش قرار دهند چرا که آنها فکر می کنند افراد مسن نمی توانند به درستی وظایف خود را انجام دهند. به همین دلیل باید به این نکته توجه کرد که وقتی سن گرایی در محیط کار ، مراقبت های بهداشتی و مراکز کمک به زندگی منعکس شود ، اثرات تبعیض می تواند شدیدتر باشد. سن گرفتگی می تواند افراد مسن را از ترس از دست دادن شغل ، احساس مرخصی توسط پزشک یا احساس کمبود قدرت و کنترل در شرایط زندگی روزمره خود ترغیب کند.

یکی دیگر از مهم ترین مشکلات سالمندان، مشکلات جسمانی است که می خواهیم در ادامه مقاله اصول نگهداری سالمند در منزل به آن بپردازیم.

 

مشکلات سلامت روحی و فیزیکی سالمندان

با اینکه ممکن است بنظر برسد که افراد مسن از نظر سلامت جسمی و روحی وضعیت خوبی دارند، اما با این حال ، اثرات بیولوژیکی پیری منجر به مشکلات سلامت جسمی و روانی در میان افراد سالخورده نسبت به گروههای سنی جوانتر می شود.

با افزایش سن ، ماهیچه ها و استخوان ها ضعیف می شوند ، بینایی و شنوایی رفته رفته از دست می رود و تحرک افراد محدود می شود. سالمندان همچنین از زوال عقل رنج می برند ، از جمله بیماری آلزایمر ، که حدود ۱۰ درصد از افراد بالای ۶۵ سال را مبتلا می کند و به ۳۲ درصد از افراد ۸۵ و بالاتر افزایش می یابد. به دلیل شرایط جسمی یا روحی و روانی باید به این نکته توجه داشت که تقریباً دو سوم افراد ۶۵ ساله یا بالاتر به حداقل در یک فعالیت از فعالیت های “زندگی روزمره” مانند حمام کردن یا تهیه غذا نیاز به کمک دارند.

کاهش سلامت می تواند برای بسیاری از افراد مسن دشوار باشد ، زیرا آنها تعجب می کنند و رفته رفته به این درک می رسند که کارهایی که در زمان های گذشته قادر به انجام آنها بودند را نمی توانند به طور کامل و صحیح انجام دهند و این باعث از از دست دادن استقلال و ایجاد حس ترس در آنها می شود.

 


سماگستر پارسا افراد ,سالمندان ,مشکلات ,نگهداری ,اصول ,سالمند ,اصول نگهداری ,نگهداری سالمند ,مشکلات سلامت ,رفته رفته ,نکته توجه ,اصول نگهداری سالمند منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خبرنامه تکنولوژی و رایانه ایران و جهان اس هلپ - راهنمای گردشگری و توریستی بــه مــوزیــکــ به روزترین مرجع دانلود موسیقی وبلاگ رسمی سجاد رفیعی گروه مهندسین مهاب سپید صنعت نگین اسیا تولید کننده نردبان و سینی کابل nic-musics کتابخانه عمومی شهدای کمال آباد pelak21